Over ons

VIV Academy

De VIV, opgericht in 1947, is van oorsprong een vereniging voor importeurs van verbrandingsmotoren. Tegenwoordig zijn ook niet-importeurs lid van de vereniging waarbij alle leden een bedrijfsmatige relatie hebben met de industrie en/of maritieme sector. De doelstelling is nog altijd de belangenbehartiging van de participerende leden die zich bezig houden met de ‘niet voor de weg bestemde mobiele machines’. Voor meer informatie kunt u terecht op de VIV-website.

VIV Academy is begin 2018 opgericht om bedrijven in de branche te voorzien in praktische en nuttige trainingen. Die aansluiten bij de behoeften en wensen.

post1

Onze trainers

VIV Academy werkt met ervaren trainers uit de praktijk. Die op eigen wijze hun kennis overbrengen op de deelnemers en hen inspireren en motiveren.

Martin Brandsma

Door zijn jarenlange ervaring met scheepsdieselmotoren is Martin bekend met dieselmotoren van 1,5 tot 15.000 kW. Van vrachtschepen, tankers en snijkop zandzuigers tot hoppers, megajachten en pleziervaartuigen. Daarnaast heeft hij veel kennis over electro en elektronica en lineaire trillingen. Deze kennis deelt hij graag.
Graag geef ik mijn kennis en kunde door aan de volgende generatie vakgenoten.

Minos van Joolingen

Minos van Joolingen is partner bij BANNING Advocaten en gespecialiseerd in commerciële contracten. Hij staat regelmatig bedrijven bij in onderhandelingen, opstellen van contracten of oplossen van juridische geschillen. Dit varieert van MKB bedrijven tot en met multinationals. Zowel binnen Nederland als over de grens.
Ik vind het leuk om mijn juridische kennis en ervaring te delen op een praktische en toegankelijke manier.

Hans de Kam

Hans de Kam is in het dagelijks leven directeur van Diesel Büchli, specialist op het gebied van dieselmotoren. Zijn kennis over de nieuwe ontwikkelingen deelt hij graag.
Als werkgever heb je enorm veel belang bij goed opgeleide technici. Daar draag ik graag aan bij.

Peter Mesman

Als  docent/onderzoeker bij HAN Automotive heeft Peter Mesman meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van alternatieve brandstoffen en verbrandingsmotoren. Hij geeft lessen in de Minor Verbrandingsmotoren over het verbrandingsproces en uitlaatgasnabehandeling en aan masterstudenten over het dual fuel verbrandingsproces.
Ook voor werknemers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Ids Stuiver

Sinds begin jaren 80 actief bij verschillende bedrijven en oliemaatschappijen in de toepassing (tribologie) van smeerolie in diverse marktgroepen. Daarnaast een lange ervaring met olieonderzoeken en de daaraan gerelateerde conclusies en aanbevelingen. De laatste ruim 20 jaar bij Total Nederland NV. Ids deelt graag zijn ervaringen met de jongere generatie.
Smeerolie zit in bijna alle werktuigbouwkundige machines en is een wezenlijk onderdeel van de constructie.

Robert van der Velde

Robert heeft 18 jaar ervaring met Lean Manufacturing in de industrie. Vanuit zijn achtergrond bij Scania Trucks, adviseert en ondersteunt hij al al anderhalve decennia organisaties in de maakindustrie samen met zijn team. Die passie, kennis en kunde brengt hij graag over.
Samen voortdurend op zoek naar slimmer, sneller, beter en organisatie klaar maken voor de toekomst is ronduit verslavend.

Trainingen:

Locatie

In Dordrecht heeft VIV een eigen Praktijkopleidingscentrum. Op een oppervlakte van 275 m2 staan motoren, motoronderdelen en gereedschap om de branche van dienst te zijn op het gebied van opleiding en bijscholing. Lees meer...

building

Duurzaamheidsfabriek

Leerparkpromenade 50

3312KW Dordrecht

Contactformulier