VIV Academy opent trainingen najaar 2018

VIV Academy opent het nieuwe trainingsseizoen met zes kerntrainingen op het gebied van verbrandingsmotoren. De opleider bouwt hiermee voort op de succesvolle start in 2018. “Met deze trainingen blijven medewerkers bij. En het maakt ze breder inzetbaar,” aldus Michel Voorwinde, directeur van de VIV Academy.

Michel Voorwinde vindt dat de branche zichzelf moet bewijzen. “Het veranderende klimaat en nieuwe wetgeving stellen nieuwe eisen aan onze branche en onze mensen. Willen we de koers van de ontwikkelingen zelf bepalen, dan moeten we achter het roer springen en ons personeel meenemen. Bijblijven, of liever zelfs vooruit lopen, is broodnodig.“

Bedrijven haken in op innovaties

Veel bedrijven haken dan ook in op de nieuwe ontwikkelingen in de markt. “Neem de overgang naar common railsystemen en elektronische componenten in motoren. Haal je deze technieken in huis, dan moet ook je personeel er weg mee weten,” vervolgt Michel. “Of de nieuwe emissiewetgeving. Dat kan een prachtige aanleiding zijn om je investeringen richting te geven. Maar dan moet je wel kennis van zaken hebben.”

Verbinden mensen met techniek

En daar komt VIV Academy kijken. Met praktische trainingen en theoretische masterclasses spijkert de opleider het personeel bij. Voorbeelden van trainingen zijn:

VIV Academy gaat verder

Na de succesvolle start begin dit jaar gaat VIV Academy op volle kracht vooruit. Met nieuwe trainingen en een nieuwe website, waarop medewerkers zich direct kunnen aanmelden. Michel: “We bundelen de opleidingen in de markt en bieden ze aan alle bedrijven aan. En dat pakt voordelig uit. Bovendien hebben we geweldige trainers en een prachtige praktijklocatie.”